Over ons

Het Zeeuws Veilinghuis behoort tot de top van Nederland en België en heeft vestigingen in Middelburg en Amsterdam. De veilingen en kijkdagen vinden doorgaans plaats in Middelburg. 

We organiseren de volgende internationale veilingen (twee keer per jaar):
- Aziatica
- Kunst en antiek
- Schilderijen uit voormalig Nederlands Indië
 

 

Zie Agenda voor de eerstvolgende veilingdata.

Voor kavels van ca. € 50 tot € 300 en de meer gangbare antieke meubelen kunt u terecht bij onze dependance: Veilinghuis Korendijk te Middelburg. Klik hier voor de website. 

We onderscheiden ons door:

- kwaliteit

- internationale aanpak

- specialisaties

 

Kwaliteit

Bewust kiezen we niet voor een massaal aanbod van kunst en antiek. We onderscheiden ons door kwaliteit en niet door kwantiteit. Kavels moeten aan bepaalde kwaliteitscriteria voldoen. Door deze houding kunnen we een goede presentatie en promotie garanderen. 

Ter illustratie: de laatste jaren hebben we diverse stukken boven € 100.000 verkocht (waaronder ook boven € 500.000), iets wat in Nederland en België vrij uniek is. Van alle hamerprijzen op kunst- en antiekveilingen in Nederland, realiseerden we in 2016 de twee hoogste, namelijk € 460.000 en € 420.000.

Onze gecertificeerde taxateurs kennen de actuele marktsituatie en kunnen u voorzien van juiste taxaties en adviezen. Korte lijnen in de bedrijfsvoering zorgen er voor dat zaken soepel geregeld worden. Bureaucratie is ons vreemd.

Om uw stukken zo goed mogelijk te presenteren, hebben we een vakfotograaf in dienst. Hij verzorgt tevens de vormgeving van onze catalogi, advertenties en brochures. Door dit in eigen hand te houden weten we zeker dat de kwaliteit geleverd wordt die we wensen.

Omdat kopers van kunst en antiek vaak een drukke agenda hebben en veel reizen, houden we relatief veel kijkdagen en kunnen topstukken ook op afspraak bezichtigd worden.

 

Internationale aanpak

We lopen voorop in het benutten van de mogelijkheden van internet. Niet alleen via onze eigen website, maar ook via andere kanalen worden de te veilen kavels gepromoot. Doordat er via internet ook live geboden kan worden tijdens de veilingen, is het maximum aantal bieders dat kan bieden op één kavel ongelimiteerd.

Mede door deze aanpak verkopen we wereldwijd. Zo verkopen we Chinees porselein en schilderijen uit voormalig Nederlands Indië direct aan verzamelaars en musea in het Verre Oosten. 

Door onze locatie hebben we voor Nederlandse begrippen ook een grote klantenkring in België en Frankrijk.

 

Specialisaties

Specialiteiten zijn:
- Schilderijen uit voormalig Nederlands Indië
- M.C. Escher
- Kunst en antiek gerelateerd aan Zeeland
- Aziatica
- Juwelen en zilver.

Kunst en antiek van goede kwaliteit is bij ons echter altijd in goede handen. Onder ‘Highlights’ kunt u zien dat we op alle fronten hoge resultaten realiseren.

 

Recent in de Media (klik op de links):

CollectNRCPZCPZC 2,
Hart van NLEenVandaag
VolkskrantAAA, ZM,
Verzamelen Magazine,
Tussen Kunst en Kitsch

 

 

 

 

 

Middelburg (hoofdkantoor)
Herengracht 74
4331 PX Middelburg
Tel. 0118-650680
info@zeeuwsveilinghuis.nl

Taxaties uitsluitend op afspraak.

 

Amsterdam 
Herengracht 566
1017 CH  Amsterdam
Tel. 020 - 260 22 33 (Henri van Maanen)

Uitsluitend op afspraak.

 

GEVRAAGD

Kunst en antiek

En in het bijzonder:
(klik op tekst voor meer informatie)

 

NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte!

Meld u hier aan voor de Nieuwsbrief 
(o.a. veilingaankondigingen).

 

Voor bijna dagelijkse updates: 

Youtube

TWITTER